Boss Ambalaj - Karton Çanta - Kraft Çanta - Kağıt Çanta
Hafta içi: 09:00 - 18:30
TEKLİF İSTE

Formu doldurarak teklif isteyebilirsiniz. En kısa sürede dönüş yapılacaktır.



Kraft Çanta

Kraft Çanta, beyaz ve kahverengi olmak üzere, iki farklı kağıt seçeneğiyle üretilmektedir. Kraft çanta imalatında kullanılan kağıt gramajı genelde 70gr.dır. Bu gramaj, farklı işlerde artış veya azalma gösterebilmektedir. Ağırlıklı olarak kahverengi kraft kağıttan üretilen kraft çantalar, gelişen teknoloji ve artan çanta makineleriyle birlikte, beyaz kraft kağıdın kullanım oranını da artırmıştır. Özellikle son yıllarda yapılan makine yatırımlarıyla birlikte, baskılı beyaz renk kraft çantalar, perakende mağazacılık sektörünün vazgeçemediği tanıtım materyali ve taşıyıcı torbaları olmuştur.Ülkemizde kullanımı her geçen gün artan kraft çanta, İstanbul başta olmak üzere, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde imalat yoğunluğu kazanmıştır. Ambalaj sanayinin önemli bir oranına hitap eden Ege Bölgesi’nde kraft çanta imalatı yapan firmalar arasında yer alan Boss Ambalaj, ürettiği kraft çantaları Ege Bölgesi başta olmak üzere, tüm Türkiye geneline pazarlamaktadır. Standart kraft çanta imalatının yanı sıra, isteğe bağlı farklı ebat ve tasarımlarda da müşterilerine hizmet sunan Boss Ambalaj, kraft çanta üretiminde önemli bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

İzmir Kraft Çanta

İzmir Kraft Çanta sektörünün önemli firmalarından biri olan Boss Ambalaj, İzmir perakende mağazacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu baskılı kraft çanta ihtiyaçlarına hem hızlı, hem de ekonomik çözümler sunmaktadır. Farklı ebat seçenekleriyle her sektöre hitap eden karton çanta imalatı yapan Boss Ambalaj, İzmir kraft çanta denilince ilk akla gelen isimlerden biridir.Kağıt sap kullanılan kraft çantalar, taşıma bölümü çift kat destekleyici ile mukavetlendirilmekte ve böylece taşıma dayanıklılığı artırılmaktadır. Ekonomik kraft çanta konusunda da beklentileri karşılayan Boss Ambalaj, müşterilerine her zaman kaliteli ürün sunmayı hedeflemekte ve bu doğrultuda üretimlerine devam etmektedir. İzmir kraft çanta sektöründe rekabetin her geçen gür arttığı ortamda, kalitesinden ödün vermeden ve direkt müşteriye en uygun fiyatları sunan Boss Ambalaj, kraft çanta ihtiyacı olanların tercihi olmaya devam ediyor.

Kağıt Saplı Kraft Çanta

Gelişen basım sanayi ile birlikte, karton ve kağıt çanta üretimi de büyük oranda makinelerde ve el değmeden üretilmeye başlanmıştır. Özellikle düşük gramajlı kağıt çantaların üretiminin gerçekleştirildiği makinelerde, hiç bir el işçiliği olmadan, yapıştırma, katlama, ip takma vb işlemlerin makinelerde yapılmasıyla daha yüksek kalitede ve daha hızlı üretim yapılması sağlanmaktadır.Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte, kraft (beyaz ve kahverengi) kağıttan çantaların üretimi ve kullanımı da artış göstermektedir. Bu gruptaki kağıt çanta üretiminde kullanılan taşıma sapları, kağıttan üretilmektedir. 70-100gr. civarı kağıt çantalarda direkt çantaya yapıştırılmış kağıt saplar kullanılmakta ve bu işlem yine makinelerde yapılmaktadır. Basılı kağıt makineye yüklendikten sonra, katlaması, yapıştırması ve kağıt sap takılması tamamen makinelerde üretilen kraft kağıt çanta modelleri, son dönemlerde daha çok tercih edilen kağıt çantalardandır.

Kraft Kağıt Üretimi

Kesif hamur kulelerinden alınan selüloz hamuru, önce hamur hazırlama tesisinde mevcut çift diskli rifaynerlerde düşük kesafette öğütülür. Hamur hazırlama hattı, iki farklı tip hamuru işleme yeteneğine sahip olacak şekilde konfigüre edilmiştir.Kağıt makinesinin hamur yaklaşım sisteminde 3 adet paralel basınçlı tip dikey elek ve 4 kademeli konik temizleyiciler (kum tutucular) mevcuttur. Hidrolik tip hamur kasasına devir kontrollü misch pompa ile beslenen hamur, fourdriener tipi sonsuz elekte safihaya dönüştürülür. 2 kademeli preslerden geçirilerek kurutma silindirlerinde kurutulur. Kurutma sistemi 6 grup ve toplamda 45 adet sabit sifonlu buhar silindirinden ibarettir. 25.kurutma silindirinden sonra klupak ünitesi mevcuttur.Kağıt makinesi üzerine 2-tarayıcılı on-line gramaj ve rutubet kontrol sistemi ve on-line porozite ölçüm sistemi monte edilmiştir.Üretilen tamponlar, bobin kesme makinesinde istenilen ebatlarda kesilerek ambalajlanır ve kullanıcıya sevkiyatı yapılır.

Türkiye’de Kağıt Üretimi ve Karton Çanta

Sürekli kağıt üretimini sağlayan uzun elekli kağıt makinesi 1803 yılında bulunmuştur. Bu buluşun yaşama geçirilmesi 20-25 yıl sürmüş, 1830 -1846 yılları arasında çeşitli tarihlerde Avrupa’daki gelişmiş sanayi ülkelerinde kurulmaya başlanmıştır. İtalya’da 1846 yılında üretime geçen kağıt makinesi ülkemize İtalya’dan 3 yıl önce yani 1843 yılında gelmiştir. İzmir-Halkapınar’da başlayan üretim maalesef 6 ay sürebilmiştir.O zamanlar, daha çok azınlıkların elinde bulunan ticaretin daha çekici ve ithalatın karlı olması da yerli üretimin engellenmesinde etkili olmuştur.Ulusal Kağıt Sanayiimizin Cumhuriyet döneminde bile kurulması çok kolay olmamıştır. Kağıt Sanayiimizin öncüsü olan Sayın Mehmet Ali Kağıtçı’nın uğraşları sonucu 1934 yılında İzmit’te temeli atılan 12.000 ton/yıl kapasiteli ilk tesis, 1936 yılında üretime geçerek Ülkemizde ilk kağıdı üretmiştir. Kamu İktisadi Teşekkülü (KİT) olan SEKA üretim kapasitesini 2000 yılında 617.700 ton’a kadar çıkarmıştır. Bu tarihten sonra SEKA, özelleştirme kapsamına alınarak yatırımları durdurulmuş ve 2006 yılına kadar da büyük bir kısmının özelleştirilmesi nedeniyle de Sektörden çıkmıştır. Sermaye yoğun bir Sektör olan Kağıt Sanayiinde, özel sektör kağıt sanayiine 1960’larda girmiş ve yatırımları 1970’lerde hızlanmıştır. 15.000 ton/yıl civarında bir üretim gücü olan özel sektör kuruluşları bu yıldan sonra modern ve büyük kapasiteli fabrikalarda üretim yapmaya başlamıştır. 2010 yılı sonunda kağıt-karton üretim kapasitesi, 3.687.500 ton/yıl’a ulaşmıştır. Birçoğu çalıştırılamamakta olan özelleştirilmiş SEKA işletmelerini hariç tutarsak, özel sektör fabrikaları hammadde ihtiyacını ithal selüloz ile karşılamaktadırlar. Bunun nedeni, Ülkemizde odun fiyatlarının dünya fiyatları ile kıyaslanamayacak mertebelerde yüksek olması ve kamu işletmelerinden kaynaklanan tedarikteki belirsizliklerin özel sektör tarafından riske edilememesidir. Kahverengi kağıt üreten fabrikalar da hammadde olarak ikincil elyaf (geri dönüşen kağıt) kullanmaktadırlar. 2010yılında 2.231.400 ton atık kağıt geri kazanılmıştır. Atık kağıt geri kazanma oranı, %41,8 mertebesindedir.Ülkemizde halen 56 adet kağıt-karton üreten makine bulunmaktadır.

Ürünlerimiz

Boss ambalaj olarak sizler için ürettiğimiz ürünler.

Copyright © 2017 - Bossambalaj.com
Web Tasarım